Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.09.2018 12:24 - КОЙ И КАК ДА ОПРЕДЕЛЯ НОВИТЕ ЗАПЛАТИ?
Автор: zaprehoda Категория: Бизнес   
Прочетен: 3578 Коментари: 0 Гласове:
4

Последна промяна: 15.09.2018 12:24

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Ура, вдигат заплатите с 10 процента. Е, не на всички, но поне на тези, които най-много се трудят за държавата. И които гласуват най-правилно. 
Ако някой си мисли, че увеличаването на заплатите е лесна работа - жестоко се лъже.
Особено когато то щяло да става "не на калпак", а справедливо, на база на индивидуалния принос. Приносът, който ще го определя Началникът.
Началниците в повечето случай знаят кой с какъв принос е, но това не е всичко.
Защото освен служители с принос има също така "наши" и "много наши". Има хора на друг началник - още по-голям. Има подлеци и мрънкачи, които ако не са доволни от увеличението, ще има да пишат доноси до където се сетят.
Ще има и колежки, които ще те гледат с влажен поглед от типа "Ела, Вълчо, изяж ме".
И т.н.
Какъв е изходът?
Ами много прост - да проверим как другарят Живков реши този проблем в началото на 80-те. Изобщо всичко днес вече се е случило - ама кой да помни.
Та другарят Живков измисли Атестационните комисии - в тюх влизаше партийният секретар, комосомолският, профпредседателят и разни дребни началници. Така отговорността се разпръскваше и никой не носеше цялата отговорност. И когато някой след това питаше член на комисията "ама защо аз ще вземам 5 лева по-малко от онази уруспия Пенка", отговорът беше ясен: "Ама бях за тебе, но другите вероятно..."
Атестационните комисии попълваха Атестационни карти, в които се даваха оценки за образованието, дисциплината, резултатите от работата и т.н. на всеки атестиран.
И нещо много важно - имаше оценка за обеществената активност на кандидата за по-висока заплата - ходи ли на събрания, изказва ли се, как се изказва, какво е отношението му към мероприятията на народната власт.
Дали и днес не трябва да има такива карти?

Разбира се, има дейности, където няма да стане с атестационни комисии, защото ще се разкрият някои неща, които не трябва да знаят много хора.
Има хора, на които даже не е добре да им се знае кой е началникът им.

Някои догадки на сайта НовинитеМенте ком.

Най-затруднен щял да бъде Делян Пеевски, който ще определя стотици заплати – на депутати, министри, магистрати, журналиссти.

Заплатата на президента Радев вероятно ще се определя от Корнелия Нинова.

А заплатата на Нинова – от генерал Решетников.

Заплатата на Бойко Борисов е ясно, че ще се определя от Началника, който той многократно е припознавал – става дума за Дядо Боже.

 




Гласувай:
4



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zaprehoda
Категория: Бизнес
Прочетен: 9455911
Постинги: 999
Коментари: 6456
Гласове: 8615
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031