Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.02.2018 11:35 - Свастика
Автор: kzone Категория: Други   
Прочетен: 1834 Коментари: 1 Гласове:
5

Последна промяна: 01.03.2018 07:30

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 卐 - Свастиката днес е позната главно от ВСВ като нацисткия пречупен кръст на Хитлер. Но откъде всъщност идва тя ? И защо една от най-великите и непобедими личности в човешката история я е използвал като символ на своя Райх. Много хора ще ме заклеймът заради символа за който говоря, но те нямат и малка представа какво представлява всъщност. Както и много няма да са доволни за хвалата ми към Хитлер, но нямат представа за постиженията му във всяка една област с колко е допринесъл за днешния свят, и всичко това се срива само защото хората черпят информация единствено идваща от платени еврейски медии които целенасочено изкарват себе си жертви и опитващи се да унищожът всичко което не е еврейско... Само ще спомена, че не случайно в  цялата човешката история еврейте са били гонени и мразени от всички.. Но за тях и Хитлер ще говорим друг път.. Изучил съм всичко свързано със ВСВ и съм изчел и изгледал всеки възможен материал.. Маняк съм на темата и съм си съставил и свой изводи.

卐 - Свастика/пречупен кръст или друго название символа си е един но с различни имена и предназначения, което ми напомня за българския символ |Y| но не само ова е общото между тях..

1.  И двата символа са на 15 000 г.
2. И двата символа са с 5 000 г. по стари от всеки друг откриван някога..
3. И двата символа са открити в България и са използвани от древните българи. Но по една или друга причина 卐 по рядко от |Y|
4. И двата символа са слагани по сгради, предмети, храмове, погребални артефакти, медальони и др.
5. Разликата между тях е, че докато |Y| се е използвал главно от българи и по земи обитавни някога от българи 卐 се среща в цял свят.
6. Свастиката се използва и днес в различни страни. Най често в Южна Америка, Индия и Китай.
7. Тя присъства в различни храмове без значение от религията дали е християнска, будистка, индуистка и т.н. Именно Хитлер я е заимствал от християнска църква в която живял известно време където я е виждал вътре в храма, отвън, по гробове и т.н.
8. Свастиката може да означава много неща в зависимост къде се използва и с какво предназначение. Най често се приема за духовен символ като на места е равна на кръста в други религий и общности се приема като символ на здраве, късмет, любов, успех...


Аз лично съм използвал свастика и установих, че когато я използвам късмета и успеха вдействително са  по голями..Ако си я изучил и знаеш всичко това за нея я приемаш по друг начин и гледаш на нея с друго око.. Лично мен ме изпълва с духовност и е единствения символ който вдействителност ми е донасял късмет, щастие и здраве.. Има още информация да се допълва но за сега е достатъчно а когато имам време ще допълна статията.. Не съдете по корицата както се казва и не се водете от мнението на хора които не се интересуват от друго освен от себе си... 




Гласувай:
5



Спечели и ти от своя блог!
1. emelika - Кратко допълнение
20.02.2018 13:34
Свастиката е соларен ,слънчев знак с основен смисъл – движение, но не просто движение, а движение на мирозданието – слънце, планети, галактики... Това е многозначен символ- първооснова на битието във всичките му проявления. Многобройните свастически символи / 144 при славяните/, всеки със свое значение, са производни на кръста.
Динамичната свастика е с въртене в ляво и дясно. Често се бърка посоката на въртене, с направлението в което гледат краищата на лъчите. Страната на въртене се определя от ъгъла на извивката. Сравнено с крака на човека, движението е в тази посока, където е направлението на стъпало коляно, а не на петата. В постинга е отбелязан символа само на левостранната свастика. Неправилна е теорията, която твърди, че въртенето по часовниковата стрелка е правилната свастика, а в обратната посока – лошата, тъмната свастика – също като бялото и черното. Нима в природата денят не се сменя с нощта и лятото със зимата? Така и със свастиката – няма добра или лоша, а левостранна и десностраннна. Левостранната свастика , наричана още Небесен кръст, се върти обратно на часовниковата стрелка. Та е символ на родовото единство. Който я носи получава помощ от предците на рода и небесна защита. Значението и е очистване, възстановяване. Наричат я разрушителната. Но да построиш ново здание, трябва първо да разрушиш старото и освободиш мястото. Навярно това значение е вложил Хитлер в нацистката свастика, с идеята да разруши съществуващото и да създаде чиста нация. Бил е посветен и си е вярвал.За да бъде само негова свастика я създава по свои правила, с взаимстване, но не и строго дублиране с други свастики и влага своя си смисъл в нея.
За да бъде свастиката фашисткия символ, то тя трябва задължително да отговаря на следните условия:
1. Краищата на кръста да са пречупени в дясно
2. Всички пресичащи се линии да са строго под прав ъгъл
3. Кръста задължително да е в бял кръг на червен фон
4. Правилно е да се говори не „свастика“, а Hakkenkrey
Дясностранната свастика се върти по часовниковата стрелка и означава начало, раждане ,развитие, съзидателна енергия – Нарича се Слънчевият кръст.Само висшите жреци са имали право да носят този знак на своя щит, защото са разбирали древната мъдрост.



цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kzone
Категория: Новини
Прочетен: 418304
Постинги: 156
Коментари: 155
Гласове: 444