Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.08.2017 09:27 - 11 факта за величието на България
Автор: kzone Категория: История   
Прочетен: 4943 Коментари: 4 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

И това е само една малка част която ще опиша тук. БЪДЕТЕ ГОРДИ, ЧЕ СТЕ БЪЛГАРИ !

 

image


„Българите стоят в основата на човешката цивилизация”– Франсоа Митеран
 

Има държави, които си съчиняват история на базата на няколко останали камъка в полето.
 

В България е обратното…
 

Ето няколко малко познати факти за българската цивилизация, които вече са доказани.

Официалната наука обаче ги отрича и те не попадат нито в учебниците по история по света, нито пък в нашите.
 

 

1.Най-старата писменост в света. Открита в България

Градешница-Караново-Ситово

2. Най-старото обработено злато в света. Открито в България
Варненски некропол, с.Дуранкулак

3. Най-старата свастика в света. Открита в България
с. Алтимир, Врачанско

4. Най-старата пшеница в света. Открита в България
с.Ябълково, Хасковско

5. Най-старите селища с градоустройствен план. Открити в България.
с.Дуранкулак, с. Оходен.
 

I. Българите основават преди 17 000г. първата държава на земята-ИДЕЛ (ИТЕЛ)–конфедерация от седем арийски, финоугорски и алтайски племена, откъдето и името и (Иде-седем и Ел-племе). По късно тази държава получила и второ название на господстващия народ– Булгари, Бул-Възвишени и Ари-Свободни.
 

II. Наследници на Българската Арийска държава ИДЕЛ са древните Шумерска, Великата Уйгурска империя (наследници на която са Китайците), Индийска, Критска, Микенска, държавите на Майте, Ацтеките и Инките в Америка, Троянска, Етруска (на основата на която възниква Италианската и Римската цивилизации), Хунска, Дулобска, Дунавска, Киевска-Черна България (бъдеща Украйна и Русия), Волжка-Бяла България, Хазарска, Унгарска държави.
 

III. Лоян се е наричала столицата на династията Джоу (XI-IIв.пр.Хр.), създадена от източното крило на хунобългарите. Пазач на архивите там бил Лао Дзъ (Стария мъдрец). Китайците нямат Ъ и йероглифът Дзъ е взет от глаголицата. Там го наричат още БО-ЯН(Богар)-име от българския етнос. Той е основател на Таонизма, на Доа и Дъ (Път на вселената и нравствен закон).” Най-великата книга на света ”-казва Толостой. Знакът “Ин и Ян” е български по смисъл на единство. Така светилото на мъдростта на Китай Лао Дзъ е от български произход. Между многото негови ученици е и Конфуций , който по-късно се опитва да въведе в императорския двор синархично управление характерно за българските държави. В Индия наричат Боян Боганатар или Болгар. Между неговите ученици са будителите Буда и Бабаджи… Светското име на Буда Гаотама е принц Сидхарта-княз на скитите сърцевината на които са били българите. Така че Браманските и Будистките учения са преподавани от протобългарски посветени. На 96 години Боян напуска Китай поради упадък на нравите и се отправя към древната Българска държава Шамбала.
 

IV. През V в.пр.н.е браманът Панини, роден в столицата на Бактрия (България) създава на санскрит първата граматика в света и се записва в Махабхарта. Бактрия била населена с бели мъдреци от арийско потекло, доведени от великия Рама, а столицата и се наричала Бълг. Оттам е и етонимът ни Бълг (високо издигнати) и Ари (свободни).От там именно българските брамани носещи ведическото знание, навлизат в Индия и диктуват Свещенните “древноиндийски” книги на Санскрит (съвършен, свещен и скрит), наричани Веди.Българите въвеждат кастовата система, будизма и свещените книги на будистите, българите са строили статуите на Буда, разрушени от талибаните в Афганистан.Българите са създали уникалната 37 степенна държавна йерархична система и Вечния календар. Евангелието мълчи за живота на Исус от 11 до 30-годишната му възраст. В езотеричните школи обаче се знае, че е бил при арийски просветени Българи в Шамбала. За Шамбала (Бактрия ) индийските епоси “Махабхарата” и “Рамаяна” говорят, че била най-великата страна на мъдреци и учители (Гури) . Ииндийския епос говори че Шамбала (големи, много шамани) била страна на север от Индия с хиляди пещери и тайни. Според географските карти на това място се е намирала древната Бактрия , един от псевдонимите на която е точно “страната на многото пещери”. Според поверието в Българската държава Шамбала живеят господарите на света, от там тръгват световните водачи и учители на човечеството като Лао Дзъ(БО-ЯН), Буда, Христос, Заратустра, Майтрея…,които били но обучение там при безсмъртните български шамани и колобри.
 

V. Българският календар е най-стария и най-съвършенният в света. Това е признато официално от ЮНЕСКО.Последните изследвания показват, че началото на календара е през 5505 пр. Хр.Българите пренасят от хилядолетията преди Христос една от най-съвършените системи за измерване продължителността на земната година . Движението на съзвездията, оприличени на животни, се отчита в 12-годишен цикъл в съответствие с пътя на Янкул (Юпитер) около Слънцето. По начина на подреждането на дните и месеците, календарът на древните българи е превъзхождал индийските и китайските календарни системи взаимствани от него. Древнобългарския календар е признат от всички световни специалисти в тази област за най-прецизния. Дори и днес, когато светът се гордее с космическите си постижения, не може да бъде създадена по-точна календарна система от Българската! Това означава, че българите са познавали до съвършенство космическите цикли и движенията на планетата Земя в пространството. И то няколко хилядолетия преди Христа, когато повечето народи са живеели в епохата на каменната ера.
 

VI. Най-старата писменост в света е Българският „куниг“ на чиято основа е създадена Българската глаголица. Преди създаването на българската азбука глаголица и кирилица, древните българи са имали своя писменост – куниг, а писмените знаци се наричали кун. В Шумер и Акад думата „кунуку“ означавала „надпис“ или „царски надпис“. Писмеността си българите са пренесли от Централна Азия в Европа . Древното българско писмо е открито по всички места,
населявани от нашите прадеди – Волжско-Камското междуречие, Северен Кавказ, Добруджа. В произведението „За буквите“ Черноризец Храбър отбелязва, че българското рунно писмо е служело и за гадаене. Създавайки новата българска азбука, Кирил и Методий и техните ученици използват древните български знаци –куни (известни още като руни) : А, Б, В, О, Х, М, Е, Ш, Щ, Ц, Ж, Ъ, Ь, Ю, Ч, К, Т, голям юс, малък юс, – или по-голямата част от азбуката.
 

VII. Около 198 г. пр. Хр. – Великият Български Владетел – кан Мотун (200 – 174 г. пр. Хр.) – от рода Дуло (син на Кан Тюмен) създал най голямата Империя в Човешката история , завладял Китай за 200 години пленява китайския император Лиу Панг заедно с 320 000-та му армия и поставя Китай във васална зависимост от Българите.Кан Мотун (владял 27 народи през II в. пр. н. е. от Каспийско море до Великия океан, вкл. Япония, до Кашмир на юг. Издал закон: „Който продаде или подари даже педя българска земя на чужденци – за бъде наказан със смърт“).
 

VIII. Българската мощ достига своя връх при управлението на легендарния Български вожд КАН Атила (434 – 453 год.) от рода Дуло подчинил под властта си територия от Франция до Китай.Поставил на колене Константинопол и Рим, той остава в историята с прозвището Бич Божий (Flagellum Deum). Заветната цел на Атила била да Унищожи робовладелската Римска империя разсадник на расова разпуснатост, нравствена развала и разврат, да освободи поробените народи и да създаде от Европа и Азия една могъща Арийска Империя, устроена на здравите и високи нравствени принципи на древните българи да построи нова световна държава със справедливо обществено и държавно устройство.
 

IX. Българите в началото на XII век създават в Болоня далеч преди Оксфорд и Кембридж първия университет в Европа-„Университато Булгаро”(1119г.), Тук е чел лекциите си изключително надарения болонски юрист Булгаро де Булгарис, наречен Златоуст, за когото може да се чете в Италианската енциклопедия. Площодът пред къщата му се нарича”Площад на Българина”. На нейно място далеч преди Оксфорд и Кембридж, е основан първия университет в Европа-„Университато Булгаро”(1119г.) .Там могат да се видят фамилните гербове на Алцеус Булгарини и на Асканиус Булгарино от Сиена. В пълна независимост от черквата, там се учат 10 000 студенти от цяла Европа, за сравнение в Кембридж основан следващия век учат 5 000. Магнетизмът му привлича мастити представители на европейската култура като Томас Бекет, Данте Алигери, Еразъм Ротердамски, Николай Коперник… Университетския параклис и до днес се нарича „Санта Мария дел Булгари”.
 

X. Българите създават Богомилството. Идва от древното тенгриянство маджарство простонародно тенгриянство крайно Основоположник на това учение, в основата на което стои вярата в Христос и християнството, е Боян Мага, по-малкият син на Цар Симеон Велики. През ХI-XII в. „българската ерес“ (Bulgarorum haeresis) се разпространява в цяла Европа. На Запад богомилите са известни с различни имена – бугри, катари, албигойци и др. Те създават свои школи, университети, в които преподават българската космогония, Христовото учение, мъдростта на древните народи. Там христовото учение е превърнато в мрачен фанатизъм, жестокост и духовен мрак. От България идва ярък лъч светлина, който събужда европейските народи и запалва факлите на множество хуманистични учения, които довеждат до освобождаване на човешката личност и до реално признаване на нейната духовност. Инквизицията-най-чудовищното и варварско творение в човешката история е основана през 30-те години на ХІІІ век за борба с катарите (западните богомили) и е поверена на Доминиканския орден. Мъченията и издевателствата, на които са подложени богомилите едва ли имат аналог в „християнските църкви“. За европейските властници през Средновековието думата “българин” бе синоним на опасна ерес, вещаеща край на тяхното царуване. Така Българският дух, потъпкан в нашата страна, запали на Запад невиждан пожар, който предизвика Хуманизма, Ренесанса, Реформацията и Великата френска революция, които оформиха основите на днешния свят. Лозунгът на тази революция “равенство, братство, свобода” е по същество наш, богомилски.
 

XI. Българите-Богомили първи издигат идеята за създаване на Европейски съединени щати (Европейски съюз), пренесла се зад океана и реализирана от Хазарите под формата на Съединени американски щати. Европейския съюз е създаден по подобие на старите Истински Български държави и закони, нещо признато от бивш председател на Европейският съюз.




Гласувай:
5



Спечели и ти от своя блог!
1. nedovolen - Много ясно, кратко и точно. В тази ...
09.08.2017 11:12
Много ясно, кратко и точно. В тази връзка посочвам два изключително полезни сайта:
http://bezistena.blog/
ХОР-РА-ОН
цитирай
2. lexparsy - Наистина много синтезирано!
09.08.2017 23:11
знам че е много ТрудНоНаучно, но
ще бъде полезно за тези, които искат да се зачитат по-сериозно...
Източници, един поне, където има други такива...
че този дето Гласува с пръст зелен или червен (ами не знам защо му е червен:-)))
да каже Защо!
цитирай
3. bezistena - Поздрави!
10.08.2017 00:57
Добре подредени известни зрънца от скритата история на Българите,която излиза вече на яве.
Давай с нас и с блога ни към Божествения произход и феноменен статут на Българите.
цитирай
4. atil - A кaкво прaвят в моментa бългaри...
11.08.2017 17:53
A кaкво прaвят в моментa бългaрите?
Ходят в Гърция нa плaж ли?
Aко нямa достойнa стрaнa с достоен нaрод, който дa стои кaто господaр върху минaлото си. И дa се учи от него, то товa минaло ще продължaвaт дa го подмитaт нaстрaни или дa си го присвоявaт.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kzone
Категория: Новини
Прочетен: 419617
Постинги: 156
Коментари: 155
Гласове: 444