Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.02.2018 23:39 - Васил Иванов Кунчев - мит или реалност
Автор: istoriata Категория: История   
Прочетен: 7417 Коментари: 14 Гласове:
0

Последна промяна: 13.02.2018 23:41

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image

Васил Иванов Кунчев - мит или реалност

Значи въпросното лице Васил Иванов Кунчев си е бил талантлив и способен османски държавен агент на служба в тайната организация - както се е казвало османското държавно тайно разузнаване тогава.

Бил е техен много добре обучен агент избран сред помаците специално, понеже помаците се доближават езиково до българите и по лесно ще се внедри в редиците на бунтовниците създаващи съвсем сериозни проблеми на османската държава, владеейки езика на бунтовниците познавайки им психологията, и точно за това са го избрали от помаците Васил Иванов Кунчев - защото ако е бил агент с друга етническа самоличност е нямало да бъде до толкова убедително представянето му в ултра-параноичните бунтовнически среди, подозирайки всекиго в предателство.

Значи Васил Иванов Кунчев е бил внедрен успешно в средите на българските бунтовници и разни хъшлаци, запознавайки се с поета-публицист й бунтовник Христо Ботьов. Получавайки входен билет за сред българската емиграция извън османската държавна територия, движейки се из дебрите и с цел овладяване на бунтовническите организации отвътре - оглавявайки ги като върховен техен шеф което се и случва макар и за кратко време. Но Васил Иванов Кунчев се проваля в мисията си като е разкрит от на османо-българофобски настроеният граф игнатиев агентурата му, пропила се сред бунтовническите среди да следи за внедрявани чужди враждебни им елементи.

И османлиите чисто и просто са си го изтеглили Васил Иванов Кунчев, изпращайки го в Мала Азия - признавайки му заслугите, заслуги нанасяйки непоправими щети на руската агентура, предизвикали внезапни и непредвидими сътресения, че са прибегнали до открита война две години след това, за да не си изгубят напълно влиянието по тези географски ширини тогава, прибягвайки до открита война, съгласувана със западните правителства и империи за да не вземат ничия страна в разразилият се военен конфликт русия vs Османска държава.

Значи пратили са го на съвсем друга мисия покривайки го в Мала Азия, демек в близкият изток сега. Но тогава са го пратили някъде към Леванта където е Сирия сега, изнамирайки досущ на него приличащ уличен пройдоха обесен вместо него за пред последователите на граф игнатиев за да му се радват и до ден днешен, че уж бил умрял заради тях.

Пратили са го в Мала Азия за да не го убие наистина агентурата му на граф игнатиев...

Левски си е доживял старините, като за последно е бил засичан в османски Кипър, където се предполага че е умрял от старост. Но и въпреки всичко за него и около него, е бил възхваляван от невежите че бил умрял заради тяхната чисто илюзорна свобода, отмъщавайки си граф игнатиев за унижението на Васил Иванов Кунчев буквално името му е наложено сред българските бунтовнически среди да е техен национален символ с цел отмъщение, мразелите го български-бунтовници, да им е национална светиня.

По този ултра-нескопосан граф игнатиев начин, са запаметили името му в субективна светлина на Васил Иванов Кунчев. А османлиите са му увековечили на Васил Иванов Кунчев името му като израз на благодарност по истински правилният начин, допускайки чрез глупавите му последователи на граф игнатиев, да възхваляват един обесен пройдоха, но с на Васил Иванов Кунчев името.

Така хем официално е умрял, хем е награден тайно с почести макар и под друга самоличност за османската държава. Но това въобще не ги възпира последователите на граф игнатиев, изгубили служебно с агентурното им надиграване Кунчев vs граф игнатиев да издигат пара-националистическите си версии за величия, за икони издигнали османският агент Кунчев - доказвайки, че българина въобще не може да мисли, кой му е приятеля и кой му е душманина, освен ако някой друг не му каже какво да мисли. А това го прави наемник, не на отделен мислещ индивид...

И като полезна информация:

Васил Иванов Кунчев е бил по генетичен произход тюрк по майка, помак по баща, таен мюсюлманин по вероизповедание - успешно внедрил се в църковните среди и в редиците на разни БРЦК-ата и тям подобна руска дълго подготвяна за война срещу османската държава въоръжена агентура - стигайки и практически до върхът и на руската агентура без руско позволение. Но е разкрит впоследствие от коварният и лукав граф игнатиев, за да спаси агентурата си, агентура създадена като структура и състав по примера на зелените човечета в украински Крим и наемниците на путин в Донбас в днешно време.

Добре че османската тайна документация не е разсекретена и все още е пазена в архивите в на турската държава наследницата на османската, че сегашните пара-ултра-BG-националисти, просто ще трябва да си пренапишат сами историята - според османската документация, не според измислиците буквално изсмукани от нечии пръсти. Действително Васил Иванов Кунчев е разтърсил империята, но не османската, а руската, но по характерен начин, сменяйки местоположенията на имената на империите...

Празнувайте си на обесен случаен пройдоха обесването му, няма лошо...




Гласувай:
4



1. morskipesni - NAISTINA, OTVRATITELNO 4ETIVO
14.02.2018 12:14
FAKE- SENZACIQ. I DOKAZATELSTVO ZA OGROMNATA PROSTOTIQ NA "AVTORA".
цитирай
2. istoriata - Освен заклеимявания, друго познавате ли...
14.02.2018 12:49
Освен заклеимявания, с нещо да опровергаеш автора, дали имаш? Или както винаги се прибягва до любимото занимание на оплюването пропускайки неудобството на фактологията показваща невежеството ви....
цитирай
3. stuber - Освен заклеимявания, с нещо да о...
14.02.2018 13:06
istoriata написа:
Освен заклеимявания, с нещо да опровергаеш автора, дали имаш? Или както винаги се прибягва до любимото занимание на оплюването пропускайки неудобството на фактологията показваща невежеството ви....

То щото пък фактологията в твоя пасквил е тотално актуална. Що за амеба трябва да си за да съчиниш такъв боклук? Поглеждал ли си се някога в огледалото? Да не си плазмодий някакъв?
цитирай
4. staler - Чувал съм че в щатите например, н...
14.02.2018 14:32
Чувал съм че в щатите например,някои осъдени чакат с години да им бъде изпълнена присъдата... През това време сигурно си мислят--я,май ми се размина,ям си ,сера лайна,много лайна,Сичко си е ок....такъв един оптимизъм и вяра в бъдещето е характерен за човека,това чудо на природата..ей,цъ,цъ,цъ....глей кво праи Божията искра в нас...други пък като Левски,не са имали тоя шанс....хм ,не е ли странно това място,планетата Земя...
цитирай
5. freeoldmen - Иво Инджев, ти си, нали?
14.02.2018 17:46
Дай некое документче, че да разпространим Истината.
цитирай
6. barin - Как може така да пишете за основния ...
14.02.2018 22:15
Как може така да пишете за основния български революционер. Той е направил всичко за България.След неговата смърт Революционната мрежа, създадена от него се разпада. Мисля, че внедрените са други, като Димитър Общи. Васил Левски досега не беше очернян, а кой остана?
Поздрави!
цитирай
7. istoriata - Васил Иванов Кунчев vs граф игнатиев наследниците му...
15.02.2018 11:09
stuber написа:
То щото пък фактологията в твоя пасквил е тотално актуална. Що за амеба трябва да си за да съчиниш такъв боклук? Поглеждал ли си се някога в огледалото? Да не си плазмодий някакъв?


Подобни по нищо не аргументирани изказвания единствено доказват правотата на автора, на който само му препредавам написаното препубликувайки го, че именно последователите и тяхното потомство на граф игнатиев в омразата си, че помака Васил Иванов Кунчев е разказал руската имперска игра и до ден днешен, граф игнатиев си отмъщава на Васил Иванов Кунчев чрез такива изкривени пропагандатори като теб, изкривили образа на османският помашки агент Васил Иванов Кунчев - отмъщавайки му така по този циничен начин, че се бил борил за онези, които самите те са го предали. Пак казвам. Това са ви аргументите, обиди и нападки, без никакви аргументи. И има и друго. Има не малко османски архиви. Значи, отиваш, заравяш си клюна в тях и научаваш нещата как с точност стоят събитията относно живота и делата на Васил Иванов Кунчев. Защото със сигурност това което се преподава по училищата категорично е граф игнтатиевата русофилска версия на историята за Васил Иванов Кунчев а тази история е реваншистка история, история на отмъщението, не изнесената истина както постоянно я обявяват историята на руската анти-българска омраза, за неоспорима. Ами време е, да се започне да се чуват й останалите версии, не само вашите. До сега само вашите версии са се слушали и чели, време е и ответните версии и истории да се слушат и четат. Защото не сте само вие единствените на света...
цитирай
8. istoriata - Колкото и да кълнете и проклинате, не можете умъртви истината за Васил Иванов Кунчев такава каквато е...
15.02.2018 11:17
barin написа:
Как може така да пишете за основния български революционер. Той е направил всичко за България.След неговата смърт Революционната мрежа, създадена от него се разпада. Мисля, че внедрените са други, като Димитър Общи. Васил Левски досега не беше очернян, а кой остана? Поздрави!


Ти така смяташ че е бил очернян Васил Иванов Кунчев. Но за много други не е очерняне, ами изнасяне на фактите такива каквито са, изчистващи мръсотията замазана зад ето такива пара-националистически лозунги като вашите. Това че сте свикнали с на граф игнатиевата русофилска версия, проблема си е ваш, не и на останалите. Направил бил всички за България. И Стефан Стамболов, кунчевият съратник и той е правил много за България, но това и най-малко не ги е спряло граф игнатиевата агентура да го съсече насред центъра на София, премахвайки и последната пречка на имперска русия, да овладее на агентурно ниво тези тук географски ширини. Именно по тази причина османската държава е изтеглила Васил Иванов Кунчев от активна агентурна османска дейност, изпаращайки го в Леванта, днешна Сирия, за да не го е сполети и него съдбата на съратника и дясната му ръка на Кунчев Стефан Стамболов убит от на граф игнатиевата русофилската агентура, в отмъщение за унижението на което ги е подложил Васил Иванов Кунчев. Следвате линията на граф игнатиевата агентура пропагандата и, на която в момента и се явявате нейни продължители в съвременен аспект...
цитирай
9. istoriata - Съжалявам, но за не храня чужди враждебни, анти-български идеологии с научни доказателства...
15.02.2018 11:48
freeoldmen написа:
Дай некое документче, че да разпространим Истината.


Значи, приятел. Няма никакви проблеми с аргументацията да я дам. Но проблемът сте вие. Защото и колкото научно доказани аргументи да ви се дадат, абсолютно винаги ги омаловажавате първоначално. След това ги отхвърляте като измислици и накрая ги обявявате за лъжливи, фалшификати, единствено оставяйки само вашите словестни твърдения за валидни. Разбираш ли, че в момента ти искаш да ти нахраня пропагандата с доказателства, за да ги изконсумираш за вътрешна нужда и да ги изходите след това. Аз не смятам да давам доказателства на готово, за да бъдат след това изходени по голяма нужда както се казва. Защото който иска да научи истината, значи отива в турският държавен архив, в раздел османска епоха и държава, търси каквото го интересува и получава каквото търси. Но така на готово да ви се поднася постоянно като някакво историческо ястие както винаги го искате. Ами извинявам се много, но не храня чужда враждебна анти-българска идеология каквато е граф игнатиевата, за да ви съществува пропагандата на базата отхвърлени научни аргументи. Като търсиш, значи ще намериш каквото ти трябва. Искате всичко на готово да ви се поднася, за да го захвърлите след това в тоалетната на историята. Научете се сами да се храните, не друг да ви храни на готово, а вие само да блуждаете омразната граф игнатиева русофилия - противопоставяйки я на България. Търсете, значи ще намерите... УСПЕХ...
цитирай
10. wasp - с възмущение...
19.02.2018 13:53
поста ви е идиотия до шия

ако в турските архиви имаше такива измишльотини за ЛЕВСКИ досега всичко щеше да е известно

и кой е неназования автор на тая дивотия

още веднъж с отвращение....
цитирай
11. istoriata - Много умно. Дай доказателства, но такива не представяте никога. Чакате всичко на готово както винаги...
19.02.2018 14:57
Приятел! И защо трябва Турция да ви отваря напълно архивите си? За да продължите с пропагандното си хранене ли? Защо трябва всичко да ви поднася, за да го изхвърлите след това както всички до тук аргументи и доказателства ли, омаловажавани и изопачавани в полза на комунистическата анти-българска пропаганда ли? Казах ви! Искате аргументи? Искате доказателства. Вдигате се, отивате в Анкара, в държавният архив раздел османски период и намирате каквото ви интересува. Научете се сами да си вършите работата, не вместо вас други да ви я вършат, вие само да консумират на готово като безплатни ястия и едно благодаря да не им кажете на сервитьорите си след това. А относно до автора на публикацията. Значи много на място я е написал човека, представяйки й другата гледна точка, не само вашата. Вашата предостатъчно сме я слушали и чели. Сега вие ще слушате и четете. Защото писалият статията е истински човек и истински български родолюбец, обичаш България от всички вас, поклонниците на злата империята русия съсипала не еднократно България, изопачавайки цинично, че това било полезно за България. И на окупациите си освобождения им викат. На грабежите си балканска политика им казват. Срам сте за рода български. И автора изобличава граф игнатиевата пропагандата на омразата, да се честват злонамерено хората направили ги на жалки, сборил се с цяла империя като руската и победил я на агентурно ниво, доказвайки, че руснаците са способни единствено на разрухата, не и в съзиданието. Защото според теб публикацията може да е дивотия и да се отвращаваш от нея. Отврати се от себе си. Това си е само за теб валидно, но не и за всички останали както те подразбирам че искаш да си наложиш по граф игнатиев начин възгледите на всяка цена и без опортюнизъм. Научете се, че не сте само вие на този свят и никой не ви е длъжен да се съобразява с претенциите какво ви отвращава и кое е дивотия искайки и другите да принуждавате към същото отвращение като вашето. Опомнете се и се осъзнайте най-после, да ви вземат руските ви дяволите да ви вземат...
цитирай
12. danyvs - Мнение не на обикновен любител, а на човек, занимаващ се сериозно с история, за разлика от т.нар.автор
06.09.2018 20:04
Отвратителен, зле скалъпен пасквил от автор, който,съдейки от структурата на това "произведение" явно има сериозни проблеми с елементарните правопис и пунктуация. Пълна фантасмагория,"подкрепена" не от разумни доводи и аргументи за които авторът пледира,че УЖ е използвал, а от тяхната едностранчива и фиктивна интерпретация. Абсолютно неадекватни прояви на самочувствие и нискоинтелигентни нападки от страна на автора в коментарите под публикацията, от които става ясно,че той явно възприема само и единствено себе си като достоверен източник на информация. Изобщо като цяло публикацията е толкова необективна, че аз лично не виждам смисъл дори да бъде повдигана темата за каквото и да било нейно обсъждане, но нахалния и назидателен тон на автора ме принуждава да му отвърна по достоен и справедлив начин. Статията е ярък пример за неконтролируемо словоблудство и оплюване на хора,набелязани като "противници" чрез пропагандни средства. Само ще попитам автора: Как е възможно да се посочват документи от турския държавен архив като източници на достоверна информация за живота и делото на Васил Левски? Що за гледна точка би могла да е тази,при която се правят опити да се създава "нова история" под наивно-лицемерния претекст за "една по-различна интерпретация на събитията"? Какъв друг освен антибългарски (какъвто той твърди, че УЖ няма) характер би могла да има публикация,в която се заклеймява една от ярките и значими личности от XIX век в България, създател на идеал-пътеводна светлина за милиони българи под чуждо владичество-за чиста и свята република в която всички да имат равни права, независимо от своята народност и вероизповедание? Авторът трябва да знае, че историографията е сериозна наука,работеща най-вече с установени и доказани в хода на времето факти и теории.Тя не е занимание за аматьори и не бива да се използва за пропагандни цели. Когато коментиращите поискат доказателства на написаното в публикацията, авторът открито лицемерничи, с простотии от типа на "вдигнете се и отидете в Анкара", "защо трябва всичко да ви поднася, за да го изхвърлите след това...", съзнателно и упорито
цитирай
13. danyvs - Продължение
06.09.2018 20:15
отказвайки да посочи достоверни източници на информация. Явно той живее в някаква друга, абстрактна реалност, в която само и единствено той е прав, а всички останали коментиращи и/или хора с мнение, различно от неговото, ги представя като "заблудени", "русофили" и т.н. Явно според неговата преобърната ценностна система човек, изтъкващ приноса на ключовите личности от българската история е "зомбиран" и про-руски настроен, а човек,който декламира нагло и по изключително елементарен начин антибългарските си изявления е "родолюбец". Масовата употреба на налудничави клишета в стил "руснаците са зли и виновни за всичко" достатъчно красноречиво говори за нивото на публикацията. Пример за пропаганда са не посочваните утвърдени в сериозната историография доказателства, а неговите несвързани твърдения и масирано тролене. Всички обиди,които отправя към коментиращите, всъщност диагностицират неговото поведение и културно равнище. Всички обвинения, които той отправя към коментиращите по отношения на логика, аргументация, разсъждения всъщност показват неговите "похвати" на мислене, оформено от пропагандата. Чрез едни и същи тези, подхранени от езика на омразата,повторени по безброй пъти няма как да убеди никого в "правотата" си. Накратко,статията е образец за ярко афиширано невежество и простащина. Всъщност не само този "шедьовър", но и останалите публикации на автора са пълен абсурд. Съветът ми към него е или да промени наглия си, високомерен и откровено пропаганден тон, или въобще да спре да се занимава с история, за която си няма ни най-малко понятие и разбиране. Нулевите му обща култура и елементарно възпитание по никакъв начин не го оправдават. Подобни пасквили са и следва да бъдат разглеждани единствено като пропагандни оръжия и основи на някаква псевдоистория, съчетана с подмяна и налагане на политически мотивирана интерпретация върху знаковите събития от българската история.
цитирай
14. istoriata - Русия, винаги е била враг на България...
10.09.2019 21:06
danyvs написа:
отказвайки да посочи достоверни източници на информация.


Ами тя и BG-русофилската историография именно на описаните от теб гьобелсови похвати си служи вече 140 г. с цел манипулация, и насаждане на институционален туркофобски расизъм, но за там мълчат подобни като теб, но инак много умеят да спекулират със историческата наука когато и както им изнася. И умнико, отлично описваш русофилската психология, но както винаги, и по русофилски, вместо да говорите за себе си, сменяте имената с чужди, и си мислите че сте победили опонентите си със фалшификациите си. Отново го казвам, като искаш архиви, отиваш в Анкара и се сдобиваш с тях. Не да чакаш на готово, да ти се поднесат на тепсия, а от теб само да ги отхвърлиш като лъжа. Все едно не си ви познавам нагласите че нещо което не ви изнася, нямат никаква доказателствена стойност, понеже истината я били знаели подобни на вас русофилите, че за абстрактни светове приказвате. Опомнете се, защото сте в плен на страховита руска вековна заблуда. Защото русия винаги е била враг на България...
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: istoriata
Категория: История
Прочетен: 397328
Постинги: 71
Коментари: 145
Гласове: 95
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930