Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.09.2018 11:00 - История на рода Дуло преди Христа (част 2)
Автор: kzone Категория: История   
Прочетен: 3205 Коментари: 3 Гласове:
5

Последна промяна: 17.03.2019 06:41

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Велики Български Канове

1.Кан Мотун създал най голямата Империя в Човешката история

Около 198 г. пр. Хр.–Великият Български Владетел кан Мотун(200-174 г. пр. Хр.)-от рода Дуло
(син на Кан Тюмен), завладял Китай за 200 години пленява китайския император Лиу Панг заедно с 320 000-та му армия и поставя Китай във васална зависимост от Българите.
Кан Мотун (владял 27 народи през II в. пр. н. е. от Каспийско море до Великия океан, вкл. Япония, до Кашмир на юг. Издал закон: "Който продаде или подари даже педя българска земя на чужденци - за бъде наказан със смърт").

2. Около 375 години Великия Български Владетел Кан Ишка (110 - 144 г.) - от рода Дуло. управлява Великата Кушанска Империя достигнала най-голямото си могъщество при неговото господстване и обхващаща териториите на днешните държави Афганистан, Таджикистан, Киргизстан, части от Китaи , Казахстан, Узбе-кистан, Туркменистан, Иран, Пакистан и Индия.

В Китай царския род Дуло на древните българи Xiōngnъ се е наричал Динлин (Dīnglнng) или Чорей (ChoRei). В превод означава „Желязо“ и числото „шест“. В Япония са използвали няколко древни названия – Микотонори (Mikotonori), Арияма (Ariyama), Генхеби (Genhebi), Генхио (Genhyo), Гентора (Gentora), Генкицунейомоджо (Genkitsuneyomogio) и Генджи (Genji).

Думата „Микотонори“ носи повече информация. „Микото“ означава „древен небесен Бог, Благороден, Безценен, Възвишен“. А Микотонори е един от многото псевдоними на първия император на Япония Джимму-Тенно. Само за информация ще спомена, че Тенно означава „Небесен господар“ и се използва като название на императорската титла, заедно с думата „Микадо“ (帝 – Император или Небесен син), а Джимму е „Божествена мощ“. Джимму-Тенно е почти митологическа фигура, известна с имената Камуямато Иваребико (Kamuyamato Iwarebiko), Вакамикену но Микото (Wakamikenu no Mikoto ) или Сано но Микото (Sano no Mikoto). Според древния летопис „Коджики“ той е роден на първия ден от първия месец през 660 пр.н.е., и умира на единадесетия ден от третия месец , 585 г. пр.н.е. 

Всичко това, дава представа за разпространеността на рода Дуло по тогава познатия свят на хората. Знае се, че Япония, Корея и Китай имат общ прародител, става дума за древната Шумерска цивилизация от която произлиза древното корейско царство Сила (Silla), за което няколко историци и изследователи от Корея, Япония и Китай убедително твърдят, че е Българска държава, заедно с другите три царства Baekje, Koguryu и Kaya.
В такъв случай излиза, че първият японски император е български владетел от рода Дуло.

ЧАСТ
 1: http://kzone.blog.bg/history/2018/09/24/istoriia-na-roda-dulo-predi-hrista-chast-1.1628550



Гласувай:
5



Спечели и ти от своя блог!
1. bezistena - Поздрави за прекрасните събирателни изследователски документи!
25.09.2018 00:16
Опитай да разсекретиш някой от тях със Свещения шифър от нашия блог (а те всички се дешифрират с него, защото са кодирани чрез него), и ще бъдеш удивен и пребогато възнаграден!
Например:

Mikotonori=Кан (Жреци) на Матара

Kamuyamato Iwarebiko=Барк (Българин) Кан (Жреци)на Богиня Диана Мама

цитирай
2. barin - Здравей, kzone. За Мо-Тун съм чел из ...
27.09.2018 07:04
Здравей, kzone. За Мо-Тун съм чел из много книги, но има хора, които го отричат. Вторият кан-Ишка( Канишка) мисля, че е от рода Дуло. Дори според някои историци той е в началото на периода Авитохол от Именика на българските канове. Рода Дуло и без тях е велик, но трябва да се търси истината, да се събират известните факти от нашата история и миналото величие.
Поздрави!
цитирай
3. kzone - Здравей, brain...
27.09.2018 07:59
barin написа:
Здравей, kzone. За Мо-Тун съм чел из много книги, но има хора, които го отричат. Вторият кан-Ишка( Канишка) мисля, че е от рода Дуло. Дори според някои историци той е в началото на периода Авитохол от Именика на българските канове. Рода Дуло и без тях е велик, но трябва да се търси истината, да се събират известните факти от нашата история и миналото величие.
Поздрави!
И аз съм чел много материал по тези теми и съм гледал всякакви документални предавания... Независимо кой, какво отрича фактите са си факти, и няма как някой да промени мнението ми, възгледите или нещо друго, само защото и той самия не знае на кво да вярва и взима някакви писания от някой си (в повечето случай от чуждестранни блогъри) и им вярва на тях и на това което е съчинил малкият им мозък.. Династия ДУЛО и българите като цяло със всичките ни велики владетели сме признати от цял свят.. Всички знаят за Мотун, и се знае че е българин от династия Дуло, само шепа хорица отричът, но и те не знаят защо отричът.. Дори не става дума за това, че си преписваме история както някой анти-българи ни сравняват с македонците.. Първо Китай стигат до Мотун и го изучават и Китайски, Корейски, Японски, Монголски и други учени стигат до заключението, че той е българин от династия Дуло и по късно извикват и наще учени и археолози от което става на 100% ясно в по късни изследвания всичко, и всичко открито до момента сочи единствено към Дуло и българите.. Самият надпис който е бил закон и е намерен гравиран гласи "Всеки който продаде или дори подари педя БЪЛГАРСКА земя ще бъде наказван със смърт" а това сочи и към друго, че названието БЪЛГАРИ е древно като света.. Лошото е, че именно българите в днешно време не си знаеме историята, не се гордееме с нея и сами се отричаме от това което сме всъщност и това ме много натъжава и ядосва, и точно затова се захванах с този блог.. Но е тъжно когато чужденци като, поляци, китайци и много други ни хвалят и знаят много повече за историята ни от голям процент
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kzone
Категория: Новини
Прочетен: 418373
Постинги: 156
Коментари: 155
Гласове: 444