Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.02.2018 06:26 - Български геном
Автор: kzone Категория: Новини   
Прочетен: 2378 Коментари: 4 Гласове:
7

Последна промяна: 04.02.2018 06:32

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 image ДНК  анализ показа безусловно: Българите са чиста нация без чужди гени! От 10 000 години са на Балканите

Различните генетични изследвания на българите досега даваха взаимно противоречащи си резултати и не успяваха да убедят в достоверността си. Макар последните проучвания да сочеха, че над 20% от българските мъже са потомци на местно население на Балканите отпреди 8000 години, неясната методология на изследванията, както и терминологичната бъркотия с понятията ‘прабългари’, ‘славяни’, ‘траки’, че и най-новото –  ‘особени славяни’  – не помагаше на любознателния българин да бъде сигурен в произхода на гените си. Не на последно място фактът, че тези изследвания стигаха до нас чрез родните медии, които обикновено компенсират отсъствието на качествена журналистика със сензационни и повърхностни материали, не ни помагаше особено да им се доверим.

За разлика от досега, данните от това изследване черпим от самия извор без посредничеството на родните СМИ. Изследването е направено с най-съвременна технология и методика от българо-италиански научен колектив. Изпъкват имената на директора на Института по експериментална морфология и антропология проф. Йордан Йорданов и директора на Института по микробиология при БАН акад. Ангел Гълъбов. 

*  Изследвани са различията в Y-хромозомите на 808 български мъже;

2.   * В генофонда на българите преобладават характерни за европейците хаплогрупи;
* 40% от днешните българи принадлежат към хаплогрупите E-V13 и  I-M423, които най-вероятно са възникнали в нашата Прародина на Балканите и оттук са били разпространени в цяла Европа от нашите предци при тяхната демографска експанзия  след овладяването на земеделието;
* За българите са характерни ‘автохтонни, почти ендемични, редки и уникални’генни комбинации (Българският ген?)

image

Карта с разпространението на хаплогрупа
*    *  Българите заемат междинно място между източноевропейските и средиземноморските популации и са много далеч от тюркските народи – едва 1.5% от българите носят генетични маркери, характерни за тюрките.

* Противно на широко разпространените и лишени от всякакво основание (антибългарски) тези, че българите са ‘смесен народ’ и ‘който не е минал оттук, той не е оставил гените си’, резултатите от това изследване убедително показват, че българският народ е изключително хомогенен в генетичен план.Изследователите, занимаващи се с истинската българска история, отдавна твърдят това на базата на консерватизма и устойчивостта на българския език, на духовната и материална култура на народа ни. Един ‘смесен’ народ не би могъл да съхрани език и обичаи в продължение на толкова хилядолетия. За това е нужна чиста кръв, която дедите ни са пазили ревностно. Днес вече имаме научното потвърждение на тези изводи и отровната заблуда, че българите са мелези, поема по пътя към небитието. Време е да поискаме официално извинение (а защо не и съдебна отговорност) от всичките поръчкови ‘учени’, на които десетилетия наред плащахме заплати, за да ни лъжат, че сме: тюрки, номади, мелези, а в по-ново време и иранци. Най-старият европейски народ, създателят на съвременната цивилизация преглъщаше твърде дълго тези унижения, но всяка лъжа има край…




Гласувай:
8



Спечели и ти от своя блог!
1. barin - Здравей, kzone. Първият прочел ...
04.02.2018 06:33
Здравей, kzone. Първият прочел новата ти тема съм, по случайност. Прегледах набързо, уутре след дежурството ще видя по-старателно. На мнение съм, че правилно пише за българския геном. Изкарат ни тюрки, славяни, сродяват ни с какви ли не. Процентно тюркското, както и родството с различни азиатски народи е малко. Няма как при голям времеви период и при постоянно движение на народите да не се омесим и да сме чисти. Може би японците, които са си на острова да са сред най-чистите нации. Българите са били на Балканския полуостров и 680-681 г. са преходни в нашата история, защото се връщаме по нашите земи. Нека първият плюс бъде от мен и да започне добре деня.
Поздрави!
цитирай
2. nedovolen - Истината,
04.02.2018 09:50
колкото и да е потулвана, все някога излиза наяве.
цитирай
3. radostinalassa - Тези, които са искали
07.02.2018 21:40
Да оставят тука гените си, явно са били изтребени. А нашите гени са в 70-80% в турците в европейската й част.Това доказва, че е имало робство, а не присъствие. Тези джагали са ни крадяли момчетатаи девойките.
цитирай
4. shtaparov - Съгласен- затова е казано, че първи ...
26.02.2018 18:13
Съгласен- затова е казано,че първи крале (царе) на България са били илирическите.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kzone
Категория: Новини
Прочетен: 419710
Постинги: 156
Коментари: 155
Гласове: 444