Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.04.2018 07:51 - Лев или Евро
Автор: kzone Категория: Политика   
Прочетен: 1737 Коментари: 2 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 image

Какво мислите за смяната на официалната Българска валута със масовата измислена европейска такава.. Аз лично съм против! Но аз и като цяло съм против Европа, НАТО и други подобни а съм националист и предпочитам да сме държава която ние да контролираме както е било винаги и във златните ни времена а не чужди интереси.. 🇧🇬

Ползи:

1. Ще бъдем като останалата част от европа. (Което за мен не е никаква полза. Точно, че ще сме от многото а не уникални със своя собствена стабилна валута зависеща единствено от нас.)
2. Повече инвестиции от европа. (Какво общо има с инвестициите ?! Всеки бизнесмен който е достатъчно голям да инвестира другаде си има хора за тази работа и не му е пречка никаква валутата, още повече банките автоматично сменят валутата в зависимост къде се намирате и къде плащате... Не вярвам да ги затруднява понеже трябва да ходят с милионите по чейнджове да обменят!!)

Опасности:

1. Ако сега взимате 500 лв. заплата то тогава трябва да зимате 500 € заплата.. Което значи, че няма да забогатеете а дори обратното. (Само да не стане по страшното тези 500 да станат на 250)
2. Храните ще поскъпнат двойно, както и всичко друго.. Всичко ще си запази цената но ще мине в евро.. Така например хляба от 1 лев няма да стане 00.50 цена а ще стане 1 евро или сегашни 2 лева..
3. Който има спестявания ще е сред най потърпевшите.. Защо ли ? Защото, тук вече играят други правила в сравнение с тези при заплатите които гарантират, че може би ще се запазят така.. Тогава ако имаш 5,000 лв. в банка те автоматично ще станат на 2,500 евро.. което значи, че хората със спестявания и то в лева, ще им бъдат стопени на половина...

Други:

1. Левът е една от най стабилните и добри валути към момента въпреки по ниската си стойност спрямо евро и долар той все пак е много по стабилен от тях и със сравнително висока стойност спрямо останалите валути.
2. Ако сега стойноста на лева зависи само от наща политика, събития и икономика то при еврото ще сме с постоянно менящ се индекс и ще трябва много да следиме и да внимаваме.. Тъй като еврото зависи от събитията, икономиките, политиката и т.н. на целия европейски съюз и от части долара и случващото се по света.. Което значи, че може да се срине и разклати сериозно при най малкия проблем или криза, както се случва когато изкуственно потдържания долар на който му остава малко живот почва да пада или при БРЕКЗИТ въпреки, че Великобритания дори не използва евро но се намира в европа и е вече бивш, член от което европа губи най-много и остават огромни дупки които трябва някак си да се запълнят тези милярди от държави като нас и т.н.
3. Ще приемеме изкуствена валута с чужди символи и всичко вместо наща стара хубава валута която показва българската индентичност.. Какво остава утре да смениме и езика си с англииски или френски за да сме като другите 50% от света ли или името БЪЛГАРИЯ за да е по лесно за изговаряне на чужденците ??!! Все пак лева е пълен с българска символика с изобразени на него възрожденци, поети и други велики българи и символи на майка България !
4. ЛЕВ е старобългарска дума за ЛЪВ, а лъвът олицетворява БЪЛГАРИЯ и е национален символ !!
5. Стига слугувахме на чужди интереси и продавахме държавата си... Вече нищо нашенско и Българско не остана.. Единствено писмеността и името ни останаха и тях ли ще продадем и замениме... Държава която не притежава нищо а се контролира от чужди интереси и дори земята под краката ни е вече чужда собственост с цел ”култивиране и добиване” .. 



Гласувай:
3



Спечели и ти от своя блог!
1. blagovestie - Категорично против съм!
28.04.2018 08:07
Ефекта ще е като свлачище за България, което ще ни досрине. В никакъв случай не трябва да се съгласяваме или примиряваме! Да не говорим, че стандарта ни не го позволява. Би било точно обратното на повишаване на жизнения стандарт.
цитирай
2. barin - Има си и плюсове и минуси от преми...
28.04.2018 15:53
Има си и плюсове и минуси от преминаването към Евро. Мисля, че ползите са значително по-малко от вредите. Банките ще направят нещо при преминаването, което да е в наш ущърб. Винаги при смяна на парите обеднява населението. Поне от така виждам нещата, kzone.
Поздрави!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kzone
Категория: Новини
Прочетен: 422520
Постинги: 156
Коментари: 155
Гласове: 444