Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.05.2018 16:30 - България и славянския свят
Автор: kzone Категория: История   
Прочетен: 2340 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image 

Хора другия път когато някой оспори приноса на България за славянския свят, и кои е първи и т.н. просто му покажете тази карта..

Няма спор, че България не само принадлежи към славянския свят но е и от основноположниците му и сме допринесли най-много за славянските народи.. Накратко спокойно може да се каже, че всяка славянска страна е с корени в България и нямаше да е това което е без нас!!
Много хора спорят по въпроса дали сме или не сме славяни, ама как като славянството е сравнително ново и прочие... Славянството е просто определена група хора или най вече религия... Както Римляните са Италиянци а те принадлежът към Католическата църква, така и Траките са Българи а ние принадлежим към православната църква и т.н.  
Аз не виждам нищо лошо в това дори съм горд.. Все пак ние сме дали толкова много на славянството, че 80% поне от днешната религия, светци, език, обичай, традиции, танци, фолклор и т.н. са с Български произход.. Православитео е от първите религии и най-истинските и силни духовни религии и 3 в света по брой поклонници.. Точно така и може да се обясни, нали обичате игрите на думи а православие значи ..първа вяра(слава), правилната вяра, първи и славни и т.н. .. 
Вдействително ние изпълняваме истинските най стари духовни вярвания, учения и ритуали от всички народи, почитайки истинските светци.. Вдействително в православието се е запазил огромен брой ритуали, писания и вярвания от древните и първи наши религии, такаче те не са изчезнали а са сменили името си и са претърпяли леки промени.. Но това не трябва да ви очудва защото вече учени, историци и археолози доказаха на 100% че Християнството се е зародило по наще земи при траките и е заимствало почти всичко от Орфеизма и траките, като са били направени леки промени за да се покрият езическите корени..

България е първата и най стара славянска но и не само сред славянските а и в света държава..
България е дала език и писменост на над 500 милиона славяни..
България е първата покръстрна държава и приела християнството в света, спомогнала за неговото разпространение, и българия е покръстител на славянския свят...
България е дала на света и славянските държави много изобретения, техники, оръжия, учени, изследователи и т.н.
България е дала на славянския свят светци, духовни и църковни водачи, крале и лидери и интересното е че не само на славянския а на голяма част от света.. Пример: Всички кралски семейства имат в кръвта си и българска кръв а до френската революция, френските лидери, крале и светци са се клели и молили на българска книга ръкопис за българската религия, смятайки я за свещенна и древна..

И може да се говори още много и много по темата, но не смятам да повтарям неща които се знаят и които може да ги намерите навсякъде в малко търсене.. Това е истината харесва ли ви или не... 




Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kzone
Категория: Новини
Прочетен: 419643
Постинги: 156
Коментари: 155
Гласове: 444