Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.03.2022 19:52 - Защо ВЕРУЮЩАЯ и КРИВОСЛАВНАЯ РАССИЯ - Ще се овенчае с (по) БЕДА ?
Автор: get Категория: История   
Прочетен: 13960 Коментари: 22 Гласове:
12

Последна промяна: 25.03.2022 22:33

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 В поста си по Б. СТругацки - озаглавен: "ФАШИЗЪМ? – ТОВА Е ЕЛЕМЕНТАРНО ПРОСТО!"

Вече, коментирах:

"Защо братя Стругацки пишат ДВАТА СИ РОМАНА за ФАШИЗМА? Действието на които,  те съзнателно поставят, да се развива в Средновековието?

Мисля, че единствения смислен отговор е ... ?
Че, и "революцията" осъществена от интернационал-социалистите(известни още като "болшевики") на Ленин+Сие и при тази осъществена от национал-социалистите, т.е. "нацистите" на Хитлер - на практика, те са едно ВРЪЩАНЕ НА ГЕРМАНИЯ и РУСИЯ - назад в средновековието!

А, че това е така - ще обясня в следващия си пост, в който смятам да илюстрирам правотата в моето съждение! Русия след Ленин и Германия след Хитлер - на практика бяха върнати в МРАКО-бесието на "тъмните векове", още известни и като "средновековна нощ"?! - с аутодафетата на книги на забранени автори, кладите на "вещиците" и тем подобни - "изобретения" на средновековните реакционни сили! ... на които им предстояха векове на проби и грешки - докато стигнат до елементарното и за пръв път формулирано от църковния теолог Николай Кузански!
- Че всеки един човешки живот е свещен, тъй като във всяко едно човешко същество, се крие, по едно "имаджо Деи"!

За тези, които не са запознати с теологичната концепция на Кузански - имаджо Деи - това накратко идва да каже "нереализирал се Бог". Както е при пеперудите - във фазата "имаго" от тяхното развитие - преди излюпването на тези Цветя, в животинския свят!

А, че лениновата и тази на Хитлер революции - са едно връщане на човешкото мислене в средновековната мистика - ще илюстрирам с пример/факт, на който вие едва ли сте обърнали внимание? Предвид тоталното бомбардиране на умовете ни, от местната пропутинско-клерикална пропаганда ... с основните тези за Русия като:

- Държава и народ "богоносец";
- Избраността на руския народ, на който Бог му е отредил ИЗКЛЮЧИТЕЛНА РОЛЯ ... и т.н. ... и т.н. пропагандно-имперски ПОПСКИ МИСТИФИКАЦИИ?

А доколко РУСКИЯ НАРОД и най-вече ПСЕВДОЕЛИТА му - който го е яхнал в момента СА "БОГОНОСЦИ" - В ТОВА Е ВЪПРОСА?

Настоящия пост няма за цел РАЗОБЛИЧАВАНЕ НА РУСКАТА неПРАВОСЛАВНА ЦЪРКВА, която в момента Е МОНОПОЛИЗИРАЛА (в частност и нашия духовен живот на българи - а и не само ) и по този начин СЕ ОПИТВА ДА НАЛОЖИ СВОЯТА ВОЛЯ над целият Източно-православен свят. 
- За това повече, в някои от следващите ми постове!

А в този, искам да ви обърна внимание на ЕДИН ЧАСТЕН ПРИМЕР за този псевдо-богоносен руски елит ... и в какво вярва част от него?

И който бих нарекъл/озаглавил: "Подкрепа на Московските вещици - за "вдигане падащия авторитет" на президента-автократор Путин."?

В Москва, като във всяка друга столица съществуват различни псевдо-интелектуални кръгове от кръговете на бизнес-дами.
Та именно една такава московска бизнес-дама (по царско време наричани - барыня) Алена Полын. Стои начело на създадения от нея московски окултно-мистичен орган носещ скромното, "Империята на най-силните вещици".

И забележете, този псевдо-интелектуален кръг на "Баби-Яги" взе та проведе вещерски-молебен в подкрепа на президента Путин.

- Ето картинка илюстрация - на руските вещици, тръгнали на молебен Во слава Путину:)))

image


А ето част от ритуално-магичната формула-молитва, която вещицата и старши-маг Полин произнесе в - подкрепа Его:
"Кто слышит и не слышит, кто видит и не видит, кто был, есть и будет, слово мое не забудет - подымись величием сила России, направь пути Владимира Путина верно и праведно - через слово мое.
Да будет сила России крепчать, да будет Владимир Путин верные пути видеть. Величие России, и короновав Россию, напитав истоком, станет сила наша ведовская "Империи сильнейших ведьм" благостной, что оживит и поднимет всю землю. Воистину! Воистину!"

- И след това, както му е реда при всяка магия - за да хване дикиш:))) Бе произнесена втората магическа-формула. Проклятието "против врагов Твоих":)))

"Кто со злом к нам приходит, кто со злом от нас уходит, кто вредит и зло говорит, на веки вечные и бесконечные - прокляты враги, враги прокляты!" - явно баш-вещицата, прокле "враговете-руски" в лицето на украинските "нацисти" и бандеровски-националисти ... от което: Спукана им бе работата ! ... най-вече след обявеването на "специалната операция в Украйна" :)))

Тези ми читатели - които вероятно са се подлъгали от моите СМЕЕЩИ СЕ :))) емотикони - моля да не се подвеждат, относно сериозността с която се приема тази ВЕЩЕРСКА ГРУПА от руското политическо ръководство!
- Тъй като, То съвсем сериозно е впрегнало "вещерския потенциал" в "Славе России!", тъй като ... ?

- През март миналата година, съответно на "мадам-Полин" и бе помогнато да проведе в правителствена сграда на Новий Арбат, Всерусийски конгрес на окултистите и магьосниците.

- Е тук спирам драги ми читатели и ви оставям САМИ ДА ПРЕЦЕНИТЕ ... Къде в Какво общество, и в какви ПАРАДИРАЩИ ЗА ПРАВОСЛАВНИ-ХРИСТИЯНИ УМОВЕ ... могат да процъфтяват такива ТИПИЧНИ ЗА СРЕДНОВЕКОВИЕТО практики?

Тук ви оставям, сами на спокойствие да изгледате ... Ритуала: По омагьосването и анатемосването на ВРАГОВЕТЕ НА РУСИЯ - от московските вещици?


П.П.
На досадилите ми про-путински зомбита, като писалите до момента blackpredator и vencivaleri1951 - отговарям с ТРЕТОТО ВИДЕО - където руско-езични украински граждани, мисля СЪВСЕМ ЯСНО ОБЯСНЯВАТ ИСТИНАТА ... Кой е агресора в тази война Русия или Украйна?!












Гласувай:
12



1. dobrodan - Изключително славянски и напълно православен
24.03.2022 20:34
ритуал. Няма нищо чудно.
Очаквам продължение с шамани и дайрета.
Макар че шаманите може и да не се навият.
Освен ако не са африкански.
Не са ли повикали духовете на Распутин и Петър Велики?
Слабо, лейдис, слабо.
Браво, Гете:).
цитирай
2. get - До 1. dobrodan - Що мислиш, че не са се сетили за "шаманските ритуали" - та Сибирските малко ли са?
24.03.2022 21:22
dobrodan написа:
ритуал. Няма нищо чудно.
Очаквам продължение с шамани и дайрета.
Макар че шаманите може и да не се навият.
Освен ако не са африкански.
Не са ли повикали духовете на Распутин и Петър Велики?
Слабо, лейдис, слабо.
Браво, Гете:).


Виж какво се чете В СЪОБЩЕНИЕТО от 13.февруари 2022 г. на Адрес: https://m.business-gazeta.ru/news/544568

"Политолог Валерий Соловей в эфире «Эха Москвы» сообщил, что в Сибири проводят шаманский обряд для того, чтобы президент Владимир Путин одержал победу над Украиной.
«В воскресенье был проведен для него шаманский обряд в Бочаровом ручье. И шаманы ему пообещали: „Вы станете лучше всех правителей мира“. Если вы в это не верите, это не означает, что в это не верят президент России и его окружение. Орла в жертву принесли! Обычного орла, птицу. Понятно, что, если речь идет о войне, приносят в жертву какое-то сильное, хищное создание. И орла принесли в жертву в Бочаровом ручье, а в Сибири принесли в жертву медведя», — сказал политолог.

Соловей отметил, что Путину понравилась такая традиция и он планирует лично принять участие в обрядах.

«Ему потом видео показывали этого заклания и сказали, что все прошло удачно, все вообще замечательно, „вам будет дарована великая победа“. Это его очень воодушевило, по рассказам людей, которые с ним общаются. Чрезвычайно! Путин этому уделяет очень большое значение. Он остался очень доволен и сказал Шойгу, что в день весеннего равноденствия он сам поедет в тайгу для участия в обряде. Там место силы [Путина и Шойгу]», — добавил эксперт."


- Това последното В ПОТВЪРЖДЕНИЕ НА МНОГОКРАТНО ПОВТАРЯНОТО ОТ МЕН ?
Велико-русите, ПО ПРОИЗХОД НЕ СА ЕВРОПЕЙЦИ, още по-малко СЛАВЯНИ ... а СМЕС от: Фини+угри+тюрки ... които поради ред политико-исторически стекли се обстоятелства ВЪЗПРИЕМАТ ПОКРАЙ ХРИСТИЯНСТВОТО ... НАШИЯТ старо-БЪЛГАРСКИ ЕЗИК!
цитирай
3. blackpredator - туй нищо не е
24.03.2022 21:26
барышня Елвира Набиулина и новия ритуал
на рубъля като разплащателно средство
трите вещици - РФ, Китай, Индия
и анатемосването на долара
цитирай
4. get - До 3. blackpredator - Простичък си и ще си умреш като такъв - Щот си ... каскет декориран с дъбови листа :)))
24.03.2022 21:41
blackpredator написа:
барышня Елвира Набиулина и новия ритуал
на рубъля като разплащателно средство
трите вещици - РФ, Китай, Индия
и анатемосването на долара


Прес-съобщение за славянката и самая настАящая руZZкая женщина с типичните за такава имена Эльвира Сахипзадовна Набиуллина.
"Внесла свою отставку вскоре после вторжения России в Украину, Отставка в такое время была бы воспринята как предательство. С етим доводом Путин уклонил принятие ее просьбе."

- Като настаящая руZZкая патриотка решила ... да смени валутата за международни разплащания от роZZийски рубли - на монголски тугрици :)) !
цитирай
5. dobrodan - Гете... Нямам думи просто...
24.03.2022 21:44
Змийска жлъчка,кучешка опашка...
Великият президент на най-великата И НАЙ-ХРИСТИЯНСКАТА държава в най-великото й време ПРАВИ МАГИИ ЗА ПОБЕДАТА?!
На ходжа кога смята да иде? Да му гадае на гол задник...
Това ако не е срам, не знам кое е.

цитирай
6. vencivaleri1951 - Ето това ти е болката
24.03.2022 22:01
И раница си си имал, и хъс, и амбиции...Сал, дето жезълът ти пробил милиционерското торбе и е изпаднал
Абе Аркан", да ти пратя чифт панталони с лампази и петлици с дъбови листа, та да се успокоиш малко.
И на Арбат, и на Тверская и на Невский -всеки може да наеме общинска зала за вяскакво меропритие
Иначе виж, как молебенът помага. Чухме Зеленски пред самита на НАТО да търси всякаква помощ, защото "сил на изходе" и "резервов нет", а над Администрацията на Мариупол видяхме по видеобмена сменено знамето, а и задържанви азовци преоблечени в дамски дрехи. Само от молебена ще е това

get написа:
blackpredator написа:
барышня Елвира Набиулина и новия ритуал
на рубъля като разплащателно средство
трите вещици - РФ, Китай, Индия
и анатемосването на долара


Прес-съобщение за славянката и самая настАящая руZZкая женщина с типичните за такава имена Эльвира Сахипзадовна Набиуллина.
"Внесла свою отставку вскоре после вторжения России в Украину, Отставка в такое время была бы воспринята как предательство. С етим доводом Путин уклонил принятие ее просьбе."

- Като настаящая руZZкая патриотка решила ... да смени валутата за международни разплащания от роZZийски рубли - на монголски тугрици :)) !

цитирай
7. get - До 5. dobrodan - Ще се повторя казвайки: Хабиш си потенциала - правейки се на Этимолог :))
24.03.2022 22:06
dobrodan написа:
Змийска жлъчка,кучешка опашка...
Великият президент на най-великата И НАЙ-ХРИСТИЯНСКАТА държава в най-великото й време ПРАВИ МАГИИ ЗА ПОБЕДАТА?!
На ходжа кога смята да иде? Да му гадае на гол задник...
Това ако не е срам, не знам кое е.



- През 2019 г. мисля бе, кога Путин в ефир се изцепи в интервю пред водещата Мария Ситтел - казвайки:
Руското православие е по-близко с исляма, отколкото с римокатолицизма.
- Втори факт, който и ти си коментирал във връзка със "славянския" език ползван, от живелият през 16-ти век "руски-славянин", търговеца Афанасий Никитин. В оригинал книгата му, е с повече турска отколкото с европейска, тоест българска(старо) лексика.
Като сложиш и втория факт - отпадането ПРИ НАС БЪЛГАРИТЕ на падежите.
Става ясно, защо в НАСТОЯЩИЯ "РУСКИ", ПАДЕЖИТЕ вместо да намаляват, СЕ УВЕЛИЧАВАТ, качество присъщо за народите фино-пермската езикова група. При които ТЕ ДОСТИГАТ ДО ПЕТНАДЕСЕТ!
- Друг факт, плененото "русско" оръжие намиращо се в момента в Швеция (оръжейната палата). Същото е пълно с надписи(сури) от Корана. И това оръжие ИМЕННО Е ОТ ТОВА ВРЕМЕ - Кога се създава МОСКОВСКОТО ВЕЛИКО КНЯЖЕСТВО(благодарение на татарите) ... и КОЕТО ЗАПОЧНАЛО ДА СЪБИРА ЗЕМИТЕ - КОИТО СПОРЕД МЕН НИКОГА НЕ СА МУ ПРИНАДЛЕЖАЛИ ?
... И ОЩЕ ... И ОЩЕ ... И ОЩЕ
- Докато стигна до сегашния ВСЕРАСИЙСКИ ПАТРИАРХ със светско име Гундеяв, което се превежда ПРЕДЕЛНО ПРОСТО - чрез именно тези ПЕРМСКО-ФИНСКИ ЕЗИЦИ!

- Да продължава ли с най-най-славянина "руснака" генерала-канибала С. Кожегутович Шойгу - доколко е РУССКИЙ ЧЕЛОВЕК И ХРИСТИЯНИН! И защо в момента РУСКАТА АРМИЯ ... самая могучая в мире ... е на този хал?
цитирай
8. get - До 6. vencivaleri1951 - Кога си направиш труда ДА ОТГОВОРИШ НА ПОСТАВЕНИЯ МИ ВЪПРОС в твоя блог?
24.03.2022 22:08
vencivaleri1951 написа:
И раница си си имал, и хъс, и амбиции...Сал, дето жезълът ти пробил милиционерското торбе и е изпаднал
Абе Аркан", да ти пратя чифт панталони с лампази и петлици с дъбови листа, та да се успокоиш малко.
И на Арбат, и на Тверская и на Невский -всеки може да наеме общинска зала за вяскакво меропритие
Иначе виж, как молебенът помага. Чухме Зеленски пред самита на НАТО да търси всякаква помощ, защото "сил на изходе" и "резервов нет", а над Администрацията на Мариупол видяхме по видеобмена сменено знамето, а и задържанви азовци преоблечени в дамски дрехи. Само от молебена ще е това

get написа:
blackpredator написа:
барышня Елвира Набиулина и новия ритуал
на рубъля като разплащателно средство
трите вещици - РФ, Китай, Индия
и анатемосването на долара


Прес-съобщение за славянката и самая настАящая руZZкая женщина с типичните за такава имена Эльвира Сахипзадовна Набиуллина.
"Внесла свою отставку вскоре после вторжения России в Украину, Отставка в такое время была бы воспринята как предательство. С етим доводом Путин уклонил принятие ее просьбе."

- Като настаящая руZZкая патриотка решила ... да смени валутата за международни разплащания от роZZийски рубли - на монголски тугрици :)) !



- Ще отговоря на ДОСАДНО-ПРИМИТИВНОТО ТИ ЗАЯЖДАНЕ ! Типично за про-руски буржоа-компрадор в България!

П.П.
А това което ЦИТИРАШ - го НЯМА В ИЗКАЗВАНЕТО НА ЗЕЛЕНСКИ, за разлика от другото? Цитат:
"... лидеры НАТО надо осознать, что развязавшая войну Россия не намерена останавливаться на Украине, а собирается идти дальше – против входящих в состав альянса восточноевропейских стран, в первую очередь – государств Балтии и Польши."

- Или както го е написал Д. Чинтулов - докато не е станало горното!

"Догде е мъничка змията,
елате да се съберем!

С крака да й строшим главата,
свободни да се назовем!"
цитирай
9. dobrodan - Гете, аз съм най-обикновен популяризатор :):):):)
24.03.2022 22:24
на малко известни, но много съществени факти, както от историята, така и от езиците :). Езиците си имат история, а историята си има свой език:).
Не смятам, че се хабя в това отношение.
Работя отскоро по Иса Капаев. Безценен е, има и тънки "булгарски" моменти. Заех се с него по препоръка на един кримски татарин.
Нито за секунда не съм съжалил досега.
Някъде лятото или есента ще е готова.
Горките русофили:):):):):). Бяла Орда, Синя Орда, Златна Орда :):):):).
Това е Московията и съвременната Русия.
Бих въвел четенето на Безсмъртната степ на глас като задължително изискване за славяно-мушмороците у нас.
цитирай
10. vencivaleri1951 - Ама аз отговор не търся драги
24.03.2022 22:25
Върнах 10 тина постинга назад в архива и не те срещнах сред коментиращите.
Аз не всичко чета, ной-вероятно не съм прочел въпроса на въпросите.
"Почукай и ще ти се отвори
попитай ПАК и ще ти се отговори"
цитирай
11. dinkov - Динков
24.03.2022 22:25
get - в Руската федерация стават неща които такива като мен не могат да приемат за нормални. По телевизията гледах репортажа за годишнината от анексирането на Крим на стадион "Лужнкики". Имах чувството, че гледам митинг на Хитлер през тридесетте години в Германия. Пяха " Напред Роосия ". - Къде напред ? След Крим, Украйна може би ще искат да освободят и нас ? А ... благодаря ! Нямам желание да ме освобождават, до '89г. тяхната свобода ми е предостатъчна. Тези хора са зомбирани.
Жалко за обикновените руснаци. Поне на едно поколение ще им прицакат бъдещето. Но най - жалко за убитите украинци и руснаци. И за техните родители. А Путин е луд.
Поздрав
Ицко
Ицко
цитирай
12. get - До 11. dinkov - Какво да ви кажа, народът ни има приказка: Наяла се въшката - изпълзяла на челото!
24.03.2022 22:55
dinkov написа:
get - в Руската федерация стават неща които такива като мен не могат да приемат за нормални. ... репортажа за годишнината от анексирането на Крим на стадион "Лужнкики". Имах чувството, че гледам митинг на Хитлер през тридесетте години в Германия. Пяха " Напред Роосия ". - Къде напред ? След Крим, Украйна може би ще искат да освободят и нас ? А ... благодаря ! Нямам желание да ме освобождават, до '89г. тяхната свобода ми е предостатъчна. Тези хора са зомбирани.
Жалко за обикновените руснаци. Поне на едно поколение ще им прицакат бъдещето. Но най - жалко за убитите украинци и руснаци. И за техните родители. А Путин е луд.
Поздрав
Ицко
Ицко


Това отговаря за така милият на ХОРАТА БЕЗ ЧЕВСТВО ЗА НАЦИОНАЛНА ПРИНАДЛЕЖНОСТ КЪМ БЪЛГАРИЯ - президент-автократор Путин ... каквито са коментиралите преди вас "blackpredator" и "vencivaleri1951" ?
Факт, че войната започнала като "блицкриг" ... за три дни трябваше да превземат и поставят послушно за Русия правителство в Киев - се проточи.
Втори факт - Колко е ЕНТЕЛЕГЕНТЕН ПУТИН и най-близките му ? С действията този нискочел човек Путин - постигна едно. Направи от руско и украинско говорящите - ПАТРИОТИ НА УКРАЙНА!
Като с това постигна труднопостижимото И ПАРАДОКСАЛНОТО? Путин в момента с действията си СЪЗДАДЕ УКРАИНСКА НАЦИЯ!
С което се доближи до кумира си Йосиф Джугашвили "Сталин" - който от МНОГОНАЦИОНАЛНАТА РУСИЯ - създаде един НАРОД, ВЕЛИКО-РУСКИЯ!
А това е ОЩЕ ПО-ПАРАДОКСАЛЕН като ЕТНО И ПОЛИТИЧЕСКИ ФАКТ - защото? В нормалните държави - в етапа на капитализма, Е ПРИЕТО НАЦИИТЕ да СЕ СЪЗДАВАТ от сливането на няколко народа?
Но "руския-социализъм" САМ ПО СЕБЕ СИ Е ЯВЛЕНИЕ ПАРАДОКСАЛНО до НЕНОРМАЛНОСТ!
Дотолкова, че примерно БЛАГОДАРЕНИЕ НА НЕГО ... се яви другото чудо ? От един народ ДА СЕ САЗДАДАТ ДВЕ НАЦИИ ... както е В МОМЕНТА ПРИМЕРА с България и Северна Македония.
Ей само поради този ПОСЛЕДНИЯ ФАКТ - Аз много, ама много ОБИЧАМ СЪВЕТСКАТА а сега РУСКА ИМПЕРИЯ !
А империите са известни с ОСНОВНОТО ЗА ТЯХ "дивиде ет импера/разделяй и владей" - мамка му!
цитирай
13. get - До 9. dobrodan - Хех-хе! - като "добър популяризатор", ще ти обърна внимание да задълбаеш по отношение на ... ?
24.03.2022 23:05
dobrodan написа:
на малко известни, но много съществени факти, както от историята, така и от езиците :). Езиците си имат история, а историята си има свой език:).
Не смятам, че се хабя в това отношение.
Работя отскоро по Иса Капаев. Безценен е, има и тънки "булгарски" моменти. Заех се с него по препоръка на един кримски татарин.
Нито за секунда не съм съжалил досега.
Някъде лятото или есента ще е готова.
Горките русофили:):):):):). Бяла Орда, Синя Орда, Златна Орда :):):):).
Това е Московията и съвременната Русия.
Бих въвел четенето на Безсмъртната степ на глас като задължително изискване за славяно-мушмороците у нас.


... по отношение на Касимовската орда!
От същата произхожда руският цар Симеон Бекбулатович - на който Иван IV Грозни преотстъпва трона си ... и има защо?!
цитирай
14. petgrig - Рассея
25.03.2022 00:20
скоро ще е капут:)
цитирай
15. get - До 14. krumbelosvet - Гет, гет, гет ... Дед Крумчо - поста ви(част) бе отстранен поради ... ?
25.03.2022 08:35
krumbelosvet написа:
след
сто лет
не мед
...


... нецензурни изрази. И по-важното - поради тотално българския нихилизъм, от което не отговаря на въпроса ми: Путин връща ли Русия НАЗАД ВЪВ ВРЕМЕТО на Империята с подвеждащо име СССР ?!

цитирай
16. get - До 14. petgrig - Рассея скоро ...
25.03.2022 09:14
petgrig написа:
скоро ще е капут:)


Как да ви го кажа?
За войната носеща не просперитет - а разрушения и по-важното човешка смърт СА НУЖНИ ПАРИ и то безумно много.
За войната е присъщо ВЪВЕЖДАНЕ НА ИЗВЪНРЕДНО ПОЛОЖЕНИЕ - ограничаващо исторически извоювани след столетни борби ОСНОВНИ ЧОВЕШКИ ПРАВА И СВОБОДИ.

Войната носи разруха и последващи правно-политически ограничения които често водят до диктатури от най-лош вид. Тоест тя е средата, пораждаща материалната и по-важното духовна нищета, за населението засегнато от нея(пряко или косвено).

За мен в момента - определени политически сили желаят ДА ВЪРНАТ НАЗАД ВЪВ ВРЕМЕТО/развитието (й) ... Това което в момента се явява ЕТАЛОН ЗА ОСТАНАЛОТО ЧОВЕЧЕСТВО - и е с едно име, ЕВРОПА.

Тя бе тази която вследствие на столетни борби СЪЗДАДЕ ЦИВИЛИЗАЦИОННИЯ МОДЕЛ, образец за останалите народи стремящи се към просперитет и хуманни междудържавни отношения!

Европа е тази - която с примера си НЕ УСТРОЙВА, ни Америка, на доминираната от Китай Азия ... ни половината от зомбираното от АЗИАТСКИЯ МОДЕЛ НА КОМУНИЗЪМ население на пост-СЪВЕТСКИЯ "русский мир"! Последното "русский мир", можем го нарече още и с кабинетното и поради това малко отвлечено като понятие, "евро-азия"!

- Така, че Рассея най-вероятно и предстои сама или с помоща на многовековния си враг Китай да се разпадне? - Но от тов,а едва ли следва, че същото ще донесе просперитет на Европа - Майката на съвременният културно-цивилизационен модел ... по-скоро обратното?!

цитирай
17. getmans1 - . . . Ето я съдбата на ШАМАНА - СЪД, ...
25.03.2022 10:54
... Ето я съдбата на ШАМАНА - СЪД, ПСИХИАТРИЯ-ЗАТВОР;

https://www.mediapool.bg/ruski-sad-osadi-kritichen-kam-putin-shaman-na-psihiatrichno-lechenie-news324566.html

... Вече си мисля че т.н. обикновени руснаци съвсем не са ... без вина за всичко което се случва сега, както и с това което ще се случва.

Тази сутрин по НОВА пак бяха поканили проф. Михаил Станчев, който в книгата си Третата световна„ предрича разпада на Русия, в Грруззия и Армения текат процеси които Москва сега не може да контролира а СИБИР и ВОСТОКА направи си „висят„... обезрусени.
цитирай
18. batogo - !!!:))) Поздравления за публикацията, Гет! Подкрепям изцяло тезата ти, защото е истинна от където и да я погледнеш!
25.03.2022 11:20
Аз ще добавя само, че православие, водено от патриарх-агент на КГБ-ФСБ / политическата тайна милиция/, си е чиста проба кривославие, което няма нищо общо с Духовността и Висшите Вселенски Духовни Принципи на Висшият Разум-Първоизточник, върху които е базирано развитието на Цивилизациите.
Чест и почитания за позицията, съмишленико!
цитирай
19. get - До 17. getmans1 и 18. batogo - !!! Уважилите та и разбрали - какво исках да кажа с написаното :)))!
25.03.2022 16:59
batogo написа:
Аз ще добавя само, че православие, водено от патриарх-агент на КГБ-ФСБ / политическата тайна милиция/, си е чиста проба кривославие, което няма нищо общо с Духовността и Висшите Вселенски Духовни Принципи на Висшият Разум-Първоизточник, върху които е базирано развитието на Цивилизациите.
Чест и почитания за позицията, съмишленико!


- Не знам откъде ми текна - ил ми бе "изпратено", но ви посвещавам мойто "откровение"(в стихотворна форма) за настоящата ситуация с Украйна?


Върви война - не за парчето суша.
Върви война духовна, с враг незрим.
Жестока битка, за власт над душите наши.

Върви война за наший избор:
- между Добро и третий Рим!

П.П.
Следва ли да пояснявам - от кога, датира мистичната и духовно-религиозна доктрина че ... Москва била Третия Рим ?!
- Като знаем ОТ КОЛКО ВЕКА Е - то следва ли да сме все същите "лапнишарани" ?
- Следва ли ОТНОВО и ОТНОВО да УЙДИСВАМЕ НА ПСЕВДО-СЛАВЯНСКА ПРОПАГАНДА ... която ще ни връща във времена къде ШЕСТНАДЕСЕТИ ВЕК ... С което ще ни обръща мисленето ни КАКТО НИ ОБЯСНЯВА БОРИС СТРУГАЦКИ - в мислене на хора, затънали в църковен обскурантизъм и от там ВЯРВАЩИ, НЕ В ХРИСТИЯНСКИТЕ - БОГ, СИН и ДУХ ... а във ВЕЩЕРСКИ ШАБАШИ, магии, фокуси, и тем подобни ...?
цитирай
20. nkf - Това, което си писал за "вр...
26.03.2022 15:24
Това, което си писал за "връщане в средновековието", е извод, който е абсолютно верен. Разликата със средновековието е само в електричеството. Аз мисля по същия начин, макар и никога да не съм го формулирал, както ти си го направил. Отново ще кажа за сетен път, че самият Достоевски, в "Братя Карамазови" съвсем точно описва движещата сила на това, което тогава е било бъдеще неясно, а сега за нас е минало и настояще. Иначе, на ватниците никакви вещици няма да им помогнат /Вещица идва от Вещ, знаещ, мъдър, сиреч, такива сред тях няма/. Предстои им такъв крах, че разпадът на СССР ще им се види като детска забава.
цитирай
21. get - До 20. nkf - Как да формулирам точно и ясно ПРИМИТИВНИЯ НАИВИЗЪМ НА ЧАСТ ОТ ПИШЕЩИТЕ "ХРИСТИЯНИ" в блог. бг.?
26.03.2022 15:51
nkf написа:
Това, което си писал за "връщане в средновековието", е извод, който е абсолютно верен. Разликата със средновековието е само в електричеството. Аз мисля по същия начин, макар и никога да не съм го формулирал, както ти си го направил. Отново ще кажа за сетен път, че самият Достоевски, в "Братя Карамазови" съвсем точно описва движещата сила на това, което тогава е било бъдеще неясно, а сега за нас е минало и настояще. Иначе, на ватниците никакви вещици няма да им помогнат /Вещица идва от Вещ, знаещ, мъдър, сиреч, такива сред тях няма/. Предстои им такъв крах, че разпадът на СССР ще им се види като детска забава.


За които ЕДИНСТВЕНО И САМО РУСКОТО ХРИСТИЯНСТВО Е ПРАВИЛНОТО?!

И които пропускат улементарния исторически факт?!
Руската КРИВОславна църква в този си вид Е СЪЗДАДЕН ПРЕЗ 1943 г. от Сталин.
С това тя се е поставила в подчиненост на ЕДИН ОТ НАЙ-КЪРВАВИТЕ ДИКТАТОРИ на ХХ в.
Та оттогава и досега. Наместо да се смири и почне да изпълнява същата, Казаното от Христа. Тя прави точно обратно ... слугувайки на Кремъл в неговата политика с което Е ИЗПАДНАЛА в някакво ЕКСТАТИЧНО СЕБЕПРЕХЛАСВАНЕ - от което?
Безкритично налага: Единствено и тя е само правата. Единствено и тя може да произнася от ПОСЛЕДНА ИНСТАНЦИЯ ВЕРДИКТИТЕ СИ - най-вече за ХРИСТИЯНСКИЯ СВЯТ от източно православен канон.
Е да ама Не!
Защото и Украинския архиепископ подчиняващ се на Московската патриаршия ... вече ЗАПОЧНА ДА ПРОГЛЕЖДА ГОВОРИ ДОСТОЙНО за християнски пастир. А в скоро време, или неговата съвест на украинец и гражданин, или Вярата в Христос - ще го принудят НЕМИНУЕМО да скъса с Московската църква - поставила се в служба на Сатаната-президент - Путин!

- Ха дано стане по-скоро ... та от от това събЕрат кураж нашите синодални-чекисти заявявайки, ясна ЗА ЕДНИ ХРИСТИЯНИ ПОЗИЦИЯ относно агресията на Русия в суверенна Украйна!
цитирай
22. nkf - Според мен, както и да го формули...
27.03.2022 15:46
Според мен, както и да го формулираш, каквото и да им кажеш на тия нищожества, на тия нечовеци, е напълно обречено. Ти нали знаеш "не човек, а комунист". Това изчерпва всичко. Добре че, все пак, тези дегенерати - русо-комунисти - са съвсем малък процент. Битката е за сивата маса!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: get
Категория: История
Прочетен: 571779
Постинги: 25
Коментари: 862
Гласове: 18499
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031