Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.04.2020 00:57 - АРНОЛД ТОЙНБИ: В СВЕТА ИМА ОБЩО 21 ЦИВИЛИЗАЦИИ, ЕДНА ОТ КОИТО Е БЪЛГАРСКАТА.
Автор: kzone Категория: Новини   
Прочетен: 1171 Коментари: 2 Гласове:
8

Последна промяна: 04.05.2020 02:34

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
image

🇧🇬 В Британската библиотека в Лондон има един безценен старобългарски ръкопис – четириевангелието на цар Иван Александър. Под него има надпис „Bulgarian Empire“ или с други думи англичаните казват, че България е била Империя!

image

🇧🇬 Нещо повече в английската „Историята на народите“ на Арнолд Тойнби се казва, че в света има общо 21 цивилизации, една от които е българската.
Българите са били най-многобройния народ, който благодарение на привлекателната си култура е увеличавал границите си от Крим до Белград и от Карпатите до Бяло Море в древността наричано Тракийско!“

🇧🇬 ВЪВ ВИЗАНТИЙСКИ ТРОПАХ ОТ КРАЯ НА ПЪРВОТО ХИЛЯДОЛЕТИЕ ПИШЕ СЛЕДНОТО: „Те, българите, някога бяха най-справедливи от всички народи и от всичко на света най-много почитат добродетелите и сами достигнаха голяма слава, а градовете и народите се присъединяваха към тях доброволно.“

🇧🇬 По-късно ГОЛЕМИЯТ АНГЛИЙСКИ ИСТОРИК ПРОФ. НОРМАН ДЕЙСВИ ПОТВЪРЖДАВА И ДОКАЗВА С РЕДИЦА ФАКТИ, ЧЕ….
“Българите са най-старата нация в Европа и създатели на цивилизацията на Стария континент. Негови са думите: „Когато България е била държава, Европа е ходила права под масата“!

🇧🇬 ФРЕНСКИ ПОЛИТИЦИ И УЧЕНИ ЗА БЪЛГАРИТЕ…
Президента на Франция генерал де Гол благодари на българите затова, че „Българската държава е люлката на европейската култура и цивилизация !”
Дори това се потвърждава от друг френски президент Франсоа Митеран, който по-късно казва: “Българският народ е един от създателите на цивилизацията на нашата планета. Богомилите създават Европейското възраждане !”
Известният френски историк Алфред Рамбо казва: „Цар Симеон бе за българите е това, което е Карл Велики за нас, но по-образован и много по-щастлив, защото е успял да създаде една национална литература !”

🇧🇬 МАГНУС ЕНОДИЙ В СВОЕТО ПОХВАЛНО СЛОВО ЗА КРАЛ ТЕОДОРИХ ПИШЕ… „Българите — това е народът, който имаше всичко, което е пожелавал. Те вярваха, че светът е открит за тях. те никога не се съмняваха в победата си, това е народът, който учудваше твърде много света !”

🇧🇬 ИТАЛИАНСКИТЕ УЧЕНИ
ЗА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД…
Подобни са думите и на Италианският президент Карло Чампи: „Българите са едни от първите творци на нашата цивилизация“.
А италианския професор Санте Грачоти казва: „Една от основните заслуги на българите е, че задържаха няколко века турците далеч от сърцето на Европа. Те платиха прескъпо с кръвта си, с вярата си, свободата си и упадъка на брилянтната им култура от онова време !“ .

🇧🇬 СВЕТОВНО ИЗВЕСТНИЯ ВИЗАНТОЛОГ ПРОФЕСОР ГЕЗА ФЕХЕР КАЗВА: “Българите бяха оня народ,който допринесе най-много за организиране и оформяне на цивилизацията на цяла Източна Европа !”

🇧🇬 ДРУГИТЕ СВЕТОВНИ УЧЕНИ И ОБЩЕСТВЕНИЦИ ЗА БЪЛГАРИЯ…

🇧🇬 ПОСЛАНИКЪТ НА УКРАЙНА В БЪЛГАРИЯ ВЯЧЕСЛАВ ПОХВАЛИ ПРОИЗНАСЯ СЛЕДНИТЕ ДУМИ… „Украинците, белорусите и руснаците си спомняме, че писмеността, културата ни и православната вяра произхождат от България ! Искам да припомня на всички факта, че двамата първи украински патриарси са етнически българи – Григорий Цамблак и Киприан !“

🇧🇬 ЯПОНСКИЯТ ПРОФЕСОР ШИГЕОШИ МАЦУЯМА ТВЪРДИ , ЧЕ… “Българската държава е между седемте световни цивилизации !”

🇧🇬 РУМЪНЕЦЪТ ДЕНШИАНУ КАЗВА , ЧЕ… “Румънците са живели толкова дълго в контакт с българите , които са простирали своята власт отвъд дунавските земи , че на този съвместен живот дължат своята цивилизация през Средните векове !”

🇧🇬 РУСКИЯ АКАДЕМИК ДМИТРИЙ ЛИХАЧОВ ПИШЕ:
„…И чуждите завоеватели не са могли да победят тази ДЪРЖАВА НА ДУХА, защото в защита на Българската нация в плътен строй стоят българският език, писменост и култура !…
Тази държава на Духа се простира от Балтийско море до Тихия океан и от Северния ледовит океан до Индийския, защото старобългарският език е станал културен език на всички православни славяни. Това е първият държавен литературен език в Европа използван още преди да възникнат литературния немски, френски, италиански, английски и руски език !“
„…Българската нация е най-древната от съществуващите културни нации не само в Европа, а и в целия свят. Миналото погълна античността , древния Рим , Елада и прочие , но България остана като жива отломка от древната Европейска култура !“

Някой да допълни?Гласувай:
8
0


Вълнообразно


Спечели и ти от своя блог!
1. krumbelosvet - Благодаря
29.04.2020 04:45
БЛАГОДАРЯ.
Няма кой сега да тиражира вашия труд.
През 2013-та европейският комисар по демографската политика (Йоханес Хан ако не греша) обявява на официален форум, че българите изчезват необратимо. И поставя на доклада си заглавие "България след българите".
цитирай
2. kzone - БЛАГОДАРЯ. Няма кой сега да тира...
29.04.2020 14:04
krumbelosvet написа:
БЛАГОДАРЯ.
Няма кой сега да тиражира вашия труд.
През 2013-та европейският комисар по демографската политика (Йоханес Хан ако не греша) обявява на официален форум, че българите изчезват необратимо. И поставя на доклада си заглавие "България след българите".


България винаги е била и ще пребъде и всичко зависи от самите нас !
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kzone
Категория: Новини
Прочетен: 218848
Постинги: 144
Коментари: 140
Гласове: 358