Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.11.2020 11:16 - Земята е с неправилна форма!!!
Автор: kzone Категория: Новини   
Прочетен: 1975 Коментари: 1 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Много често се водят спорове за това, каква е формата на земята..
За едни е кръгла за други е плоска.. 
Всеки е свободен да вярва и да мисли каквото си пожелае. Реално всеки вижда нещата от своята гледна точка а и за двете теории има купища материали и доказателства, така всеки е прав за себе си.. Но винаги можеш да изфабрикуваш материал и да докажеш ако ти е кеф и наистина вярваш, че Земята е дори и правоъгълна..
Друг е въпроса когато и фактите говорят.. 
Реално нито едните, нито другите са прави.. Земята не е нито кръгла, нито плоска! Земята е елипсовидна на пръв поглед, но ако от нея отстраним водата, атмосверата и растителността, то тогава виждаме, че Земята няма правилна форма а е по скоро кълбовидна...

image



Гласувай:
6



Спечели и ти от своя блог!
1. barin - Здравей, kzone. Помня, че учих за ...
19.11.2020 14:08
Здравей, kzone. Помня, че учих за формата на Земята- геоид. Тя е почти кръгла, но с неправилна форма. Сплеснатата форма се дължи на няколко фактора: наклон на земната орбита, предизвикан от сблъсък с космическо тяло много предим живота да се зароди, Космическата катастрофа, довела до разрушаването на планетата Фаетон( между Юпитер и Марс е била). Един катаклизъм поражда друг ивследствие това се накланя земната ос, сплесква се земята, заледяват се полюсите, измята се орбитата на движение около Слънцето и други.
Поздрави!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kzone
Категория: Новини
Прочетен: 423755
Постинги: 156
Коментари: 155
Гласове: 444