Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.08.2022 16:13 - Истината за Айман ал-Зауахири - част 1
Автор: globalrevolution21 Категория: Политика   
Прочетен: 2748 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
На 31-ви юли тази година беше ликвидиран от ЦРУ лидерът на Ал-Кайда Айман ал-Зауахири. Този пост е за неговата биография и чии заповеди реално изпълняваше той.
Зауахири е бил мозъкът на 11 септември и египетският лейтенант на Осама бин Ладен. Той е подготвял масово терористично нападение срещу Америка още през 1993 г., т.е. години преди да „изчезне“ в Русия за шест месеца. Облечен в дрехи в западен стил с обръсната брада, Зауахири с университетско образование отдавна е работил в Европа, организирайки елитна мрежа, специално предназначена за "бъдещи терористични операции" срещу Съединените щати. Зауахири е установил своя оперативен щаб в Женева, Швейцария в началото на 1994 г. В допълнение към това, Зауахири мобилизира ислямистките босненски сили след разпадането на Югославия.

Неговият команден център за Балканите се намираше в София. Трудно е да се повярва, че това е направено без пълното знание и съгласие на ръководената и обучена от Москва българска ДС/КГБ.

Също така е трудно да се повярва, че от КГБ/ФСБ по-късно са държали Зауахири в ареста си в продължение на шест месеца, без да знаят кой е той. После руснаците го пускат и изведнъж става, забележете, втория човек в Ал-Кайда след Осама бин Ладен. Той изобщо не е бил подпомогнат от руснаците в това начинание. Имайте предвид, че е стоял в Русия ЦЕЛИ 6 МЕСЕЦА. И пак не са разбрали кой е, така ли? КГБ/ФСБ на Русия е вербувало и тренирало за 6 месеца Айман ал-Зауахири - как се отвличат самолети, как се извършват поръчкови убийства и взривяват петролни танкери. Непоследователност в историята на руското приключение на Зауахири се появява и във факта, че той не просто е отишъл в „независима“ Чечения, но е бил арестуван, след като е преминал в контролирания от Русия Дагестан. Зауахири е пристигнал в Русия след посещение в Китай, където е имал парични сделки с банка от континентален Китай в провинция Гуангдонг. Трябва да се запитаме какъв ислямист създава команден център в България, прави банкови сделки в Китай и прави дълги посещения в Русия? Радикалният ислям отдавна е бил инфилтриран от агенти на Москва – както се вижда от източногерманската и кубинската подкрепа за саудитските ислямисти, които атакуваха Голямата джамия през 1979 г., както и тайната роля на КГБ в провокирането на кризата със заложниците в Иран по време на администрацията на Картър. Следователно е малко вероятно руснаците да не успеят да идентифицират Зауахири (тъй като той беше най-важният египетски терорист в ислямисткото движение). Те знаеха, че имат арабин в техния арест в Дагестан. Всеки арабист в руското разузнаване би могъл да различи египтянин от местен мюсюлманин. Освен това, тъй като Москва тайно подкрепяше сърбите срещу босненците в Югославия, Кремъл не можеше да пропусне дейностите на Зауахири за организиране на съпротива срещу подкрепяното от Москва югославско централно правителство. Но нещата не са толкова прости в "бившите" комунистически страни. Както при чеченската война, гражданската война след разпадането на Югославия има интересна предистория в литературата за руската голяма стратегия.

В книгата си от 1982 г. "Ще ви погребем" чешкият комунистически дезертьор Ян Сейна описва дългосрочната стратегия на Москва в детайли. По отношение на Югославия Сейна пише, че Москва „възнамерява да използва въпроса за националностите, като проникне в националистическото (т.е. хърватско, сръбско и босненско) ръководство и да проникне в различните опозиционни движения...“ Ако Югославия попадне в ръцете на прозападна група, пише Sejna, "руснаците ще се опитат да раздробят Югославия на отделни държави..." Много е вероятно тайната подкрепа на Кремъл да е била насочена към двойни агенти в Босна чрез Зауахири в България. Подобно подстрекаване би свързало Белград с Москва веднъж завинаги, като същевременно остави полезна мюсюлманска предна организация в Босна, с която да атакува бъдещи западни цели. Контролирането и на двете страни в гражданската война в Югославия от Москва означаваше, че конфликтът на Балканите може да бъде използван, за да доведе до каквито и да е резултати, които стратезите в Москва желаят. „Съветската цел“, пише Сейна, „беше да разруши установения икономически ред [на Югославия], за да даде възможност на техните собствени агенти да излязат на върха...“ Колкото и объркано да звучи това, разпадането на Югославия наистина се случи като свидетелството на Сейна от 1982 г. предположи, че ще бъде. В това отношение ни остава да се чудим за истинската роля на мозъка на 11 септември Зауахири, който не само действаше срещу Югославия чрез „бивша“ комунистическа България, но който по-късно пътува до комунистически Китай и след това до Русия, където беше погълнат само за шест месеца, за да се появи през май 1997 г.

Та, какво имаме дотук - египетски ислямист, който е установил контакти и е бил подпомаган от КГБ/ФСБ и неговите марионетни тайни служби в България и Китай (да, правилно прочетохте. И Китай не е изключение).

Следва част 2.



Гласувай:
1



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: globalrevolution21
Категория: Политика
Прочетен: 44862
Постинги: 41
Коментари: 43
Гласове: 178
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930